9,3
1.137 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Yaris-Cross-header_tcm-22-2121569.jpg

De eerste indruk van de nieuwe Yaris Cross

De perfecte, compromiloze SUV

Sander Bouman, Product- & Propositiemanager Toyota Nederland, mocht als een van de aller eersten de Toyota Yaris Cross bekijken. Niet alleen het volwassen interieur kon worden uitgeprobeerd, Sander heeft ook kunnen testrijden en voelde de nieuwste generatie Toyota hybridetechniek aan de tand. De vonk sloeg direct over. Sander: “Toen ik de auto voor het eerst in het echt zag staan, dacht ik meteen: dat is ‘m. De perfecte, compromisloze SUV.”

Het beste van twee werelden

Toyota is een merk met vele gezichten. Aan de ene kant kennen mensen ons van iconen als de Land Cruiser, de Hilux en de RAV4, maar aan de andere kant staan we ook bekend als de pionier in slimme en zuinige hybride techniek. Daarom is het zulk fantastisch nieuws dat Toyota in 2021 met een nieuwe auto in het compacte segment komt die zowel SUV als Hybrid is: de Yaris Cross.

Toyota-Yaris-Cross-555-1_tcm-22-2121563.jpg
" Toen ik de auto voor het eerst in het echt zag staan, dacht ik meteen: dat is ‘m. "
Perfecte balans

Er is veel dat de Yaris Cross bijzonder maakt. Zo heeft hij net als de andere SUV-modellen een stoer en krachtig uiterlijk, waarmee de auto indrukwekkend overkomt. “Zo gauw je achter het stuur stapt, zie je en voel je een prachtig, volwassen interieur met alle luxe die je nodig hebt,” zegt Sander. “Ga je rijden, dan merk je al snel dat de Yaris Cross niet alleen comfortabel is, maar ook sportief en scherp. Vergeleken met bestaande succesnummers als de Captur, Kona, 2008 en T-Cross biedt de Yaris Cross de perfecte balans. De hybride aandrijflijn is ook een feest.”

TOY_YARIS_HUB_BRAND_SOC_IMG_Interior_02.jpg
Erg praktisch, maar ook ‘king of the road’

De Yaris Cross zal een brede groep klanten aanspreken. “Voor gezinnen bijvoorbeeld,” zegt Sander. “Met al zijn slimme opbergmogelijkheden achterin en de elektrische achterklep met kicksensor is hij echt ideaal als je kinderen hebt en een praktische auto zoekt met voldoende ruimte. Maar ook voor als je in het weekend lekker wil mountainbiken, want je schuift zo je fiets achterin. Voorwiel eruit en je kunt ’m rechtop kwijt.” Ook de hoge instap en zitpositie zullen velen aanspreken, je voelt je ‘king of the road’ met de Yaris Cross.

Toyota-Yaris-Cross-1140_tcm-22-2121565.jpg
Nieuwste hybridetechniek

Toyota bouwt al 23 jaar hybride auto’s. Het begon destijds met de eerste Prius en inmiddels hebben we een hele serie Hybrid modellen. Van de grote RAV4, de Corolla tot en met de ‘gewone’ Yaris. Straks komt daar de Yaris Cross bij. Die is voorzien van onze nieuwste zelf opladende hybridetechniek. Hij heeft een sterke en soepele driecilinder benzinemotor én een krachtige elektromotor. Zo verbruikt de Yaris Cross weinig benzine en stoot hij zo min mogelijk CO2 uit. Ook hoef je nooit te stekkeren. De Yaris Cross is behalve heel erg leuk, ook een slimme en duurzame keuze.

Veiligheid voorop

De Yaris Cross is standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2. Daarmee biedt hij alle denkbare veiligheids- en assistentiesystemen. De Yaris Cross beschikt over het Pre-Collision System waarmee aanrijdingen kunnen worden voorkomen, Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist dat je binnen de lijnen houdt, Automatic High Beam en ook Road Sign Assist die alle verkeersborden voor je in de gaten houdt. Sander: “Lekker gevoel toch als je onderweg bent? Bovendien hoef je niet bang te zijn dat er ooit iets misgaat met de auto, want het is een Toyota en je krijgt 5 jaar garantie.”

Toyota-Yaris-Cross-555-2_tcm-22-2121583.jpg
"Hij biedt de perfecte balans tussen comfortabel rijgedrag en strakke wegligging."

Sensatie binnen zijn segment

De eerste exemplaren van de Yaris Cross zullen in de zomer van 2021 in Nederland aankomen. “Deze auto wordt een sensatie binnen het compacte SUV-segment,” voorspelt Sander. “En ook voor iedereen die in de markt is voor private lease, want ik reken erop dat we hem voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.” Op de hoogte blijven? Klik op de button hieronder en ontvang de Toyota Nieuwsbrief. Dan hoor je ook als een van de eersten als de prijzen bekend zijn en wanneer proefgereden kan worden. Sander: “Ik kan in elk geval niet wachten…”

Houd me op de hoogte Meer over hybride Inschrijven Toyota nieuwsbrief