9,3
1.137 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota_Land_Cruiser_hero.jpg

Toyota vernieuwt Land Cruiser

Iconische terreinreus verder verbeterd

De Land Cruiser is een Toyota waarbij we ons wel eens afvragen of-ie überhaupt nog beter kan. Al decennialang staat deze terreinreus synoniem aan kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Als het moet gaat-ie 1 miljoen kilometers mee. Verder is de Land Cruiser onverslaanbaar in het terrein. Toch vonden we enkele puntjes waarop we onze legendarische SUV verder konden verbeteren. Lees je mee?

Sterker, maar zuiniger

Allereerst hebben we de Land Cruiser nog sterker gemaakt. Zijn 2,8-liter dieselmotor levert voortaan 150 kW/204 pk. Dat is 20 kW/27 pk meer dan voorheen. Het koppel stijgt met 50 Nm naar 500 Nm. Desondanks is het verbruik juist afgenomen. Dat komt door Start & Stop-technologie. Hiermee slaat de motor af als je bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht staat te wachten. Op het moment dat je verder wil rijden, start de motor vanzelf. De Land Cruiser kent nu een verbruik van 7,0 l/100 km gemiddeld. En ook de CO2-uitstoot daalde, van 210 naar 192 g/km.

Toyota_Land_Cruiser_S1_555.jpg
Toyota_Land_Cruiser_S2_555.jpg
Voortaan met Apple CarPlay en Android Auto

Op de tweede plaats hebben we het multimediasysteem van de Land Cruiser aangepakt. Dankzij andere software reageert dat sneller op wat je wilt. Met Apple CarPlay en Android Auto kun je de apps op je smartphone bedienen via het centrale touchscreen. Ook dat is nieuw. Verder biedt het systeem voortaan ‘over-the-air’ updates en kun je met Google iets opzoeken, bijvoorbeeld de hoogste berg in de buurt om je Land Cruiser een plezier te doen. De actieve veiligheid is ook uitgebreid, met onder meer Intelligent Cruise Control.

Toyota_Land_Cruiser_S3_1140.jpg
Bijna dreigend

Nieuw is de Land Cruiser ‘Black Line’. In deze uitvoering ziet de Land Cruiser er nog stoerder en indrukwekkender uit. Ja, zelfs bijna dreigend. Het accessoirespakket bestaat uit een donkerchromen grille en sierlijst achter in dezelfde kleur. De zwarte omlijsting van mistlampen, buitenspiegels, achterlichten en ruiten maken het helemaal af. Niet eerder zag de Land Cruiser er zo vervaarlijk uit. In het ruime interieur is de middenconsole in het zwart uitgevoerd.

Offroad erfgoed van ruim 70 jaar

De nieuwe Toyota Land Cruiser staat vanaf begin november bij de Toyota dealer (vanaf € 92.995, - incl. btw en bpm, vanaf € 34.295, - op grijs kenteken, excl. btw en bpm). Mits deze niet te klein behuisd is, want de Land Cruiser is een flinke jongen. Hij is ontwikkeld om zwaar terrein in te kunnen om hier vervolgens ook weer uit te kunnen rijden. De Toyota Land Cruiser heeft een offroad erfgoed van ruim 70 jaar. En met de nu doorgevoerde vernieuwingen komen daar zonder twijfel nog heel veel jaren bij.

Toyota_Land_Cruiser_S4_555.jpg
Plan een proefrit Inschrijven Toyota nieuwsbrief