9,3
1.137 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Kick-start-voor-de-nieuwe-Toyota-Yaris-hero.jpg

Toyota Yaris is het betrouwbaarst

Volgens Consumentenbond de betrouwbaarste auto

De betrouwbaarste auto van Nederland? Dat is de Toyota Yaris! Onze compacte Toyota is door de Consumentenbond uitgeroepen tot betrouwbaarste auto uit een groot tevredenheidsonderzoek.

Yaris krijgt hoogste rapportcijfer

Ieder jaar houdt de Consumentenbond een tevredenheidsonderzoek onder Nederlandse auto-eigenaren. De belangrijkste vraag hierbij is: heb je in het afgelopen jaar mankementen aan je auto gehad? De auto’s die aan het onderzoek meedoen zijn niet ouder dan 10 jaar. Dit keer vulden 8.000 automobilisten het bijbehorende enquêteformulier in. En wat blijkt? De Toyota Yaris vanaf bouwjaar 2017 tot heden is met het rapportcijfer 9,5 de betrouwbaarste auto van Nederland! Dit is het hoogste rapportcijfer van alle auto’s die meededen!

04-Kick-start-voor-de-nieuwe-Toyota-Yaris-1140-hoogste-rapportcijfer.jpg
Beste score voor Yaris

De zwaarte van het mankement bepaalt mede de rangorde. Als een reparatie kon wachten, telde dat het minst zwaar mee, namelijk 20 procent. Als de eigenaar direct naar de garage moest, telde dat voor 35 procent mee. Kwam de auto in kwestie geen meter meer vooruit, dan bedroeg het percentage 45. Met een score van 9,5 behaalde de Toyota Yaris de beste score. En dus mag de Yaris zich een jaar lang de betrouwbaarste auto van Nederland noemen.

05-Kick-start-voor-de-nieuwe-Toyota-Yaris-1140-nog-zuiniger-.jpg
Yaris Hybrid nog zuiniger

Ook betrouwbaar onderweg? De nieuwe Toyota Yaris is betrouwbaar maar ook vanbuiten compact en vanbinnen verrassend ruim. Bovendien ziet de Yaris er sportiever uit dan ooit. Zijn wegligging tovert een lach op je gezicht, zo veel rijplezier geeft hij. En de Yaris Hybrid is nóg zuiniger geworden. Maak dus snel een proefrit in de betrouwbaarste auto van Nederland en ga zonder enige zorgen de weg op.

Meer info over de Yaris Plan een proefrit Inschrijven Toyota nieuwsbrief